У 13 опорних лікарнях Харківської області встановили генератори

Фото: kharkivoda.gov.ua

Харківська обласна клінічна лікарня та 12 районних установ, які надають допомогу хворим СOVID-19, отримали генератори безперебійного живлення.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації.

Станом на сьогодні обладнання вже встановлено у КНП «Зміївська ЦРЛ», КНП «Вовчанська ЦРЛ», КНП «Ізюмська ЦМЛ», КНП «Куп’янське ТМО», КНП «Лозівське ТМО», КНП «Богодухівська ЦРЛ», КНП «Красноградська ЦРЛ», КНП «Валківська ЦРЛ», КНП «Первомайська ЦРЛ», КНП «Обласний госпіталь ветеранів війни», КНП «Чугуївська ЦРЛ», КНП «Балаклійська ЦРКЛ», КНП «Обласна клінічна лікарня».

Загалом з обласного бюджету виділено кошти на придбання 17 дизельних генераторів для лікарень, які приймають пацієнтів з COVID-19.

Крім цього з державного бюджету було виділено 14 млн 350 тисяч гривень. Кошти спрямують на закупівлю систем безперебійного живлення та апарати штучної вентиляції легень.

Як повідомляв Харків Times, 8 грудня Тарас Пастух заявив, що Харків і область готові протягом тижня розгорнути ще тисячу додаткових ліжок для хворих на COVID-19. А також, що в Харківській області створено резерв кисневих концентраторів, які не розподілені між лікувальними установами.

У понеділок, 21 грудня, обладміністрація відзвітувала про закінчення ремонту офтальмологічного відділення обласної лікарні. Тепер воно може прийняти до 60 хворих COVID-19.

Станом на 22 грудня в опорних лікарнях чотирьох районів області встановили генератори.