Реєстрація на пробне ЗНО-2021 розпочнеться 5 січня

Фото: glavcom.ua

Реєстрація на пробне ЗНО-2021 розпочнеться 5 січня та триватиме до 19 січня 2021 року включно. Тестування заплановано на 10 квітня.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Міністерства освіти і науки України.

«Через епідеміологічні загрози у 2021 році кожен учасник зможе вибрати лише один предмет для проходження пробного ЗНО. Тестування з усіх предметів (українська мова, українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська, іспанська, німецька та французька мови) відбудуться 10 квітня 2021 року», — відзначають в міністерстві.

Результати пробного ЗНО-2021 для осіб, які введуть свої відповіді на спеціальному сервісі визначення результатів на сайті УЦОЯО, будуть оприлюднені на їх інформаційних сторінках 16 квітня.

За інформацією офіційного сайту МОН, вартість пробного ЗНО в 2021 році буде відрізнятися від регіону до регіону і коливатися в межах від 195 до 255 грн.

«Різниця у вартості пов’язана з особливостями організації пробного ЗНО, зокрема, з вартістю друку і доставки матеріалів в тому чи іншому регіоні, прогнозованою кількістю тестів і т.д. Підвищення вартості пробного ЗНО-2021 в порівнянні з попереднім роком обумовлено зменшенням очікуваної кількості тестів і збільшенням оплати праці працівників I тарифного розряду», — пояснюють чиновники.

У той же час в 2021-м учасники пробного ЗНО матимуть додаткові можливості. Так, кожен матиме змогу завантажити тестові зошити з усіх навчальних предметів з переліку ЗНО-2021 та пройти тестування вдома, після чого внести свої відповіді у форми на спеціальному сервісі для визначення результатів.

Зареєструватися на пробне тестування в Харківській області можна на сайті Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти.