Радники Кернеса звільняються з міськради

З Харківської міської ради звільняються радники покійного мера міста Геннадія Кернеса. Шестеро вже написали заяви про звільнення.

Про це Харків Times стало відомо з декларацій, опублікованих тими, що звільняються, на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

Першою «на вихід» рушила радник харківського міського голови з 2018 року Олена Морозова, власниця двох квартир, схоже, куплених у 2020 році.

Наступним став радник Кернеса з 2012 року, а до того – директор департаменту з питань сім’ї, молоді, спорту та підготовки Євро-2012 з футболу Харківської міської ради Віктор Христоєв.

Третім про свій відхід заявив колишній начальник КП «Харківзеленбуд», а з 2019 року радник мера Микола Блуд. «Харківзеленбуд» він очолював 15 років.

Четвертим звільнився одіозний колишній головний архітектор міста, екс-начальник управління містобудування та архітектури міськради, відсторонений від цієї посади рішенням Печерського суду Києва, а з 2017 року – радник Кернеса Сергій Чечельницький. Наразі він проходить підозрюваним відразу по двох кримінальних справах – славетній «справі про кооперативну схему» (в компанії екс-мера Харкова та екс-нардепа Михайла Добкіна й ще кількох близьких до міськради фігурантів) та справі про смертельне ДТП з трьома загиблими, що трапилося у серпні 2018 року.

Також декларацію перед звільненням заповнила 28-річна Ольга Чічіна, яка була радником Кернеса з 2019 року. У минулому скликанні міськради Чічіна керувала депутатською групою з ґендерних питань, на останніх виборах до міськради не пройшла.

Й поки що останнім звільнилися радник покійного мера Віталій Сотников, у минулому – директор Департаменту адміністративно-господарської діяльності.

Як повідомляв Харків Times, 23 грудня харківський міський голова Геннадій Кернес був похований на Алеї почесних громадян міського кладовища №2.