Лісничого Жовтневого лісгоспу затримано при отриманні хабара

Фото: khar.gp.gov.ua

27 грудня під час отримання хабара оперативники затримали лісничого Мерчанського лісництва держпідприємства «Жовтневе лісове господарство».

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, затриманий вимагав та отримав 8 тисяч гривень від підприємця за безперешкодне здійснення діяльності, пов’язаної з реалізацією лісозаготівельної продукції. Гроші передавалися двома траншами, сума першого становила 3 ​​тисяч гривень. Під час отримання другого траншу в розмірі 5 тисяч гривень лісничого було затримано.

Йому повідомили про підозру за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу. Досудове розслідування триває, його проводять слідчі територіального управління ГБР, розташованого в м.Полтаві.

Як повідомляв Харків Times, підуть під суд чотири майстри лісу держпідприємства «Жовтневе лісове господарство», які допустили вирубку більше 550 дерев на території лісгоспу.