Харківського футболіста, який влаштував п’яне ДТП, оштрафують на 340 гривень

Фото: соцмережі

За рішенням суду, Дмитро Кравченко, гравець команди «Металіст 1925», що сів п’яним за кермо та влаштував масштабну ДТП на проспекті Ландау, в якій дивом ніхто не постраждав, має сплатити 340 гривень штрафу.

Про це Харків Times дізнався з постанови суду, опублікованої на сайті Єдиного реєстру судових рішень.

Справу розглядав Фрунзенський районний суд Харкова. Суддя Алтухова визнала спортсмена винним у п’яному водінні, однак звільнила від адміністративної відповідальності, передбаченої ч. 1 ст.130 КУпАП. Суд постановив передати матеріали про адміністративне правопорушення на розгляд трудового колективу (тобто ФК «Металіст 1925») для застосування до Кравченко «заходів громадського впливу».

Які саме «заходи» застосують до п’яного гонщика в клубі, ФК зобов’язаний повідомити суд у 10-денний термін.

Державі футболіст має сплатити 340 гривень за порушення ПДР і 420 гривень за судові витрати.

Як повідомляв Харків Times, 28 жовтня, близько 5 години ранку кілька автомобілів зіткнулися на проспекті Льва Ландау в Харкові. Винуватцем ДТП став водій автомобіля AUDI, при огляді якого на алкоголь тест показав 1,85 проміле, що перевищує допустиму норму в дев’ять разів. Очевидці події повідомили, що швидкість авто була не менше 140 км/год, вони ж впізнали у водії гравця команди «Металіст 1925».

Того ж дня футбольний клуб «Металіст 1925» заявив, що проведе внутрішнє розслідування і оштрафує Дмитра Кравченка, який став винуватцем масштабної ДТП на проспекті Льва Ландау.