Війна в Україні: сім порушень тиші, один поранений

За минулу добу, 27 грудня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 6 обстрілів і один проліт безпілотника.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

Так, поблизу Водяного, що на Приазов’ї, збройні формування Російської Федерації застосували міномети 120-го та 82-го калібру, а також гранатомети різних систем. В результаті обстрілу один український військовослужбовець отримав бойове поранення. Його оперативно доставили до шпиталю, де йому надається необхідна медична допомога.

З міномета 82-го калібру і стрілецької зброї ворог обстріляв наші позиції і неподалік від Лебединського. А поблизу Мар’їнки вів вогонь зі стрілецької зброї. Під Авдіївкою противник відкривав вогонь по українських позиціях з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів. Для коригування вогню ворог застосував безпілотник. Безпілотник було збито.

«На порушення припинення вогню російсько-окупаційними військами українські захисники відкрили вогонь у відповідь», — йдеться в повідомленні.

З початку поточної доби, 28 грудня, було зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. Поблизу Авдіївки противник відкривав вогонь з підствольного гранатомета. Обстріл був неприцільним, тому відповіді з нашого боку не було.