Книжки про Гаррі Поттера не потрапили до Росії (фото, відео)

Фото: dpsu.gov.ua

Військовослужбовці відділу “Веселе” Харківського загону не допустили незаконного переміщення книг та запчастин до тракторів до Російської Федерації.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Держприкордонслужби.

Випереджувальну інформацію про можливе незаконне переміщення товарів отримав дільничний інспектор прикордонників. На напрямок можливого руху порушників було виставлено прикордонний наряд, який неподалік населеного пункту Борисівка зупинив для перевірки “ВАЗ-2121”.

В автомобілі знаходилися двоє громадян України, які перевозили 275 книги та три турбіни до тракторів. Правоохоронці встановили, що чоловіки проживають у Харкові та за грошову винагороду погодились незаконно перемістити з території України на територію Росії книги про Гаррі Поттера та запчастини до трактотрів.

“Зі слів чоловіків, за цю оборудку їм пообіцяли заплатити по 200 доларів”,- йдеться у повідомленні.

На затриманих складено адміністративні матеріали за спробу незаконного перетинання кордону, рішення за якими винесе суд. Книги, попередньо оцінені у 80 тис. грн, та запчастини будуть передані до компетентних правоохоронних органів.

На ділянці відділу “Дергачі” прикордонники Харківського загону завадили переміщенню з Росії в Україну партії тютюну до кальяну. Прикордонний наряд виявив сліди під’їзду автівки до державного кордону. Під час перевірки місцевості правоохоронці знайшли неподалік 16 коробок з сумішшю для кальяну.

На даний час тривають заходи з пошуку причетних до протиправної діяльності осіб.