У Харківській області на закупівлю шкільних автобусів витратять 31 млн грн

Фото: kharkivoda.gov.ua

У Харківській області на закупівлю шкільних автобусів буде направлено 31 млн 604 тис. грн. Відповідні зміни до обласного бюджету 2020 року внесли 24 грудня на позачерговій II сесії Харківської облради VIII скликання.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ХОДА.

На закупівлю будуть спрямовані кошти державної субвенції, розподіленої відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 №1570-р. Кошти резервуються за бюджетною програмою «Інші програми та заходи в сфері освіти» за спеціальним фондом.

Кількість автобусів, які будуть закуплені, визначать після проведення відповідних тендерних процедур і визначення вартості однієї одиниці техніки. При проведенні тендерних процедур будуть приділяти увагу оснащенню транспорту, в першу чергу – наявності обладнаних місць для дітей з особливими освітніми потребами.

У 2020 році на кошти державної субвенції у співфінансуванні з місцевими бюджетами У Харківській області було закуплено 20 шкільних автобусів. Середня вартість автобуса склала близько 2 млн грн.

Як повідомляв Харків Times, 14 вересня в райони передали 18 шкільних автобусів, куплених за кошти державного та місцевих бюджетів.