На реконструкцію каналізаційних колекторів у п’яти райцентрах області витратять 213 млн грн

Фото: telegraf.in.ua

У 2021 році в Харківській області заплановано будівництво та реконструкція водозабірних споруд і каналізаційних колекторів. Роботи будуть виконані за рахунок державного та обласного бюджету в рамках програми «Питна вода», яку підтримали 24 грудня, на позачерговій II сесії Харківської облради VIII скликання.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі облради.

У 2021 році для покращення якості та рівня забезпеченості споживачів області послугами водопостачання та водовідведення на виконання заходів Програми «Питна вода» планується передбачити майже 119 млн грн, у тому числі кошти обласного бюджету складатимуть понад 73 млн грн та державного бюджету – 45 млн грн.

Заходами Програми передбачено будівництво та реконструкція семи об’єктів водозабірних споруд у сел. Зідьки Чугуївського району, с. Олександрівка Богодухівського району, с. Наталине Красноградського району і у містах Зміїв, Куп’янськ та Чугуїв. Загальна кошторисна вартість робіт складатиме понад 50 млн грн, із них кошти обласного бюджету – майже 35 млн грн.

Також передбачено проведення капітального ремонту та реконструкції п’яти каналізаційних колекторів у Чугуєві, Куп’янську, Лозовій, Краснограді та Золочіві на загальну суму 213 млн грн, де майже 84 млн грн – кошти обласного бюджету.

Очікується, що за допомогою виконання заходів Програми буде підвищена якість питної води та очищення стічних вод, поліпшена санітарна, епідеміологічна та екологічна ситуація в області, забезпечена охорона джерел питного водопостачання та цілодобове постачання якісної питної води населенню.

Як повідомляв Харків Times, «Харківводоканал» розпочав проект з реконструкції очисних споруд.