Чиновник міськради з двома спільниками піде під суд у справі про освітлення на Гагаріна

Фото: khar.gp.gov.ua

У Харкові завершено розслідування та передано до суду справу про обладнання ілюмінації на проспекті Гагаріна, в результаті чого бюджету міста було завдано збитків на 800 тисяч грн.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, обвинуваченими у справі стали три людини: організатор, один із заступників директора Департаменту житлового господарства Харківської міськради і директор ТОВ. Організував цю групу 40-річний харків’янин в 2019 році.

Досудове розслідування встановило, що чиновник міськради під час проведення закупівлі послуг з проведення капітального ремонту багатоквартирних житлових будинків на проспекті Гагаріна прийняв рішення про укладення договору на виконання зазначених робіт з ТОВ.

“Очільник організованої групи, фактично керуючи діяльністю ТОВ, організував придбання замість вказаного в документах електроосвітлювального обладнання певної марки, електроосвітлювальне обладнання іншої марки за нижчою вартістю, яке й було встановлено на будинках.”, – розповіли в прокуратурі.

Директор ТОВ вніс завідомо неправдиві відомості в акти виконаних робіт про найменування виробів, використаних для пристрою підсвічування, і їх вартість. Чиновник прийняв зазначені роботи по ремонту, підписавши відповідні документи, і підтвердив факт встановлення на будинку електроосвітлювального обладнання певної марки.

“Таким чином, на розрахунковий рахунок підприємства-підрядника надлишково перераховано понад 800 тис. грн бюджетних коштів Харківської міської ради. Отже, своїми неправомірними діями члени організованої групи заволоділи грошовими коштами бюджету м. Харкова у розмірі понад 800 тис. грн.”, – відзначили в прокуратурі.

Судити зловмисників будуть по за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, внесення в офіційний документ завідомо неправдивих відомостей, скоєних організованою групою (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК) . Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Крім цього прокурор заявив цивільний позов на 800 тисяч гривень.

Як повідомляв Харків Times 8 травня  правоохоронці провели одночасно 20 обшуків в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом умисного завищення юридичними особами у п’ятикратному розмірі вартості використаного обладнання під час виконання робіт по капітальному ремонту багатоквартирних житлових будинків у Харкові. Матеріальні збитки бюджету міста Харкова склав понад 800 тис. гривень.

Прокуратура повідомила про підозру одному із заступників директора Департаменту житлового господарства Харківської міської, якого підозрюють у заволодінні понад 800 тис. uрн бюджетних коштів.

11 червня правоохоронці провели вісім додаткових обшуків у справі про п’ятикратне завищенні цін за світлове обладнання при виконанні робіт з капітального ремонту багатоквартирних житлових будинків в Харкові.