У Харкові помер хворий малярією чоловік

Фото: tsn.ua

У Харкові помер чоловік, який працював в Республіці Екваторіальна Гвінея і по поверненню в Україну захворів на малярію.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харківського обласного лабораторного центру.

Ознаки захворювання малярією: загальну слабкість, головний біль, підвищення температури тіла до 37,5 0С – у чоловіка виявилися 9 грудня. Хворий під час роботи в африканській країні малярією не хворів, проте вдмічав багаторазові укуси комарами.

За медичною допомогою він звернувся 19 грудня. Бригада “швидкої допомоги” госпіталізувала хворого до міської лікарні №31, де підтвердили діагноз “малярія”. У той же день госпіталізований помер.

За фактом смерті хворого малярією співробітники лабораторного центру провели епідеміологічне розслідування, проте з’ясувати, чи проводив хворий індивідуальну хімпрофілактіку, не вдалося.

У 2020 році в Харківській області зареєстровано п’ятий випадок малярії. Серед захворілих – два студента і два непрацюючих громадянина, які прибули з Африки та Індії.

У лабцентре просять всіх, хто планує поїздку в країни з тропічним і субтропічним кліматом, заздалегідь пройти курс профілактичного лікування малярії. Якщо після відвідування країни з тропічним кліматом з’являється лихоманка, головний біль, біль в м’язах або інші симптоми, слід негайно звернутися до лікаря.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові в несезон у 20-річного іноземного студента виявили малярію.