У Харкові капітан нацгвардії розповсюджував наркотики

Офіцер Нацгвардії України поширював в Харкові психотропи. Правоохоронці затримали його в момент здійснення незаконної угоди.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

У понеділок, 21 грудня, був затриманий заступник командира взводу, капітан Національної гвардії України, який займався незаконним збутом психотропних та особливо небезпечних психотропних речовин — амфетаміну, метамфетаміну та PVP.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що офіцер НГУ налагодив збут зазначених психотропних засобів як на території частини Нацгвардії, в якій служив, так і серед цивільних харків’ян. При цьому до виробництва та збуту наркотиків він залучив колишніх товаришів по службі.

Офіцера затримали безпосередньо після збуту психотропної речовини. Під час затримання у нього виявили речовину, схожу на амфетамін, та речовину, схожу на PVP.

Проводяться слідчі дії: обшуки в місцях проживання фігурантів та місцях виробництва психотропних речовин.

Санкція ч. 3 ст. 307 КК передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, завершено розслідування обставин смертельної ДТП, яка сталася 20 липня на 232 кілометрі автодороги «Харків-Сімферополь». Обвинуваченим у справі проходить військовослужбовець Нацгвардії.