Суд виніс вирок «харківському терористові»

Фото: Укринформ

Київський районний суд виніс вирок обвинуваченому в захопленні заручників у відділенні «Укрпошти» в Харкові.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

Володимира Безуха, обвинуваченого в захопленні заручників у відділенні «Укрпошти» в Харкові 30 грудня 2017, засудили до 10 років ув’язнення.

Вирок зачитала суддя Київського райсуду Харкова Наталія Бородіна.

Захист має намір оскаржити кваліфікацію покарання, сказала адвокат Безуха Олена Найдьонова: «З вироком не згодні, будемо подавати апеляційну скаргу. Незгодні з кваліфікацією, оскільки з боку захисту не вбачається кваліфікація за статтею 147 «Захоплення заручників». Мій підзахисний і я вважаємо, що не було конкретної якоїсь вимоги щодо звільнення заручників. Це повинно бути або прізвище або якась дія. Тому тут кваліфікація за статтею 146 КК «Незаконне позбавлення волі».

Захист також вважає, що до вироку Безуха має застосовуватися стаття 72, ч. 5 — один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.

Прокуратура вимагала 13 років ув’язнення.

Чи готуватимуть апеляцію на вирок, обвинувачений і захист вирішать після ознайомлення з його текстом.

Як повідомляв Харків Times, 40-річного Володимира Безуха затримали 30 грудня 2017 року після того, як він захопив заручників у відділенні «Укрпошти» в районі станції метро «Київська». Чоловік погрожував підірвати відділення, тримаючи в руках якийсь предмет, який на ділі не становив загрози. Заручники спробували затримати Безуха самостійно, силовики завершили цю успішну операцію.

Вдома у Безуха знайшли канабіс, який він вирощував і зберігав.

Затриманому інкримінували ч. 2 ст. 147, ч. 1 ст. 310, ч. 2 ст. 309 КК (захоплення та утримання осіб в якості заручників, вирощування конопель та незаконне виготовлення та зберігання наркотичних засобів).

У грудні 2019-го суд дозволив обвинуваченому вийти під заставу в 192 000 гривен. Однак адвокат Олена Найдьонова тоді висловила сумнів, що її підзахисний зможе внести таку суму.