Прощання з Кернесом продовжили

Фото: Харків Times

У Харкові продовжили процедуру прощання з покійним градоначальником Геннадієм Кернесом, яка почалася близько 9:00 в театрі опери та балету.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

За попередньою інформацією, траурну процедуру продовжили на півгодини. Раніше планувалося, що попрощатися з міським головою можна буде до 13:00.

Щоб віддати останню данину пам’яті своєму покійному меру, харків’яни почали збиратися біля оперного театру ще до 9:00. Людей прийшло дуже багато – черга розтягнулася на кілька сотень метрів, до пам’ятника Тарасу Шевченку і далі, до станції метро “Університет”.

Попрощатися з мером Харкова приїхав київський градоначальник Віталій Кличко і його одеський колега Геннадій Труханов. Також траурну церемонію відвідали друг покійного Павло Фукс і екс-мер Харкова, колишній народний депутат Михайло Добкін. Прийшли попрощатися з Геннадієм Кернесом представники міської та обласної влади, нардепи Вадим Новинський і Юрій Бойко.

Як повідомляв Харків Times, харківський міський голова Геннадій Кернес помер у ніч з 16 на 17 грудня в німецькій клініці «Шаріте».

У понеділок, 20 грудня, приблизно о 19.25 в аеропорту Харкова приземлився літак, в якому доставили тіло померлого в берлінській клініці “Шаріте” міського голови Геннадія Кернеса.

У день поховання Кернеса, 23 грудня, оголошене днем ​​жалоби у Харкові.