Військовослужбовця Нацгвардії звинувачують у смертельному ДТП

Завершено розслідування обставин смертельної ДТП, яка сталася 20 липня на 232 кілометрі автодороги “Харків-Сімферополь”. Обвинуваченим у справі проходить військовослужбовець Нацгвардії.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ГБР.

Досудове розслідування встановило, що обвинувачений, керуючи автомобілем ЗІЛ-131 в колоні військової техніки, не впевнився в безпеці маневру, виїхав на смугу зустрічного руху і допустив зіткнення з автомобілем Daewoo Lanos.

В результаті ДТП 33-річний водій легковика та його 12-річна дочка від отриманих тілесних ушкоджень загинули на місці. Ще троє пасажирів автомобіля Daewoo Lano» отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Таким чином, військовослужбовець звинувачується в порушенні правил водіння або експлуатації машин, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 2 ст. 415 КК).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

За даними військової прокуратури, аварія сталася, коли колона військової техніки однієї з військових частин Нацгвардії рухалася із Запоріжжя до Харкова.

Як повідомляв Харків Times, 16 березня на трасі «Київ-Харків-Довжанський» в ДТП загинув 25-річний військовослужбовець однієї з частин Національної гвардії України.