Терехов ініціював присвоєння імені Кернеса станції харківського метро

Фото: Харків Times

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов ініціює присвоєння імені покійного мера Харкова Геннадія Кернеса станції Харківського метрополітену.

Про це Терехов заявив журналістам, передає кореспондент Харків Times.

“Ми зараз обговорюємо – я виступив з такою ініціативою – щоб одній зі станцій метро присвоїти ім’я Геннадія Адольфовича, тому що ви знаєте, що ми разом з ним будували 30-ту станцію метрополітену, вона нам дуже важко давалася. Ми поклали близько шести років життя для того, щоб отримати кредитні ресурси під будівництво двох нових станцій метрополітену. Тому я вважаю, що стільки, скільки він зробив для розвитку метро в місті Харкові – ми зобов’язані увічнити його ім’я і в назві станції метро”, – сказав Терехов.

Він не уточнив, чи буде названа ім’ям Кернеса нова станція або перейменована вже існуюча.

Терехов повідомив також, що виступив з ініціативою присвоїти Геннадію Кернесу звання Почесного громадянина міста Харкова.

“Я вважаю, що Геннадію Адольфовичу потрібно присвоїти почесне звання почесного харків’янина. Вже близько двох років і я, і багато громадських організацій зверталися до Геннадія Адольфовича щодо того, щоб присвоїти йому звання” Почесний громадянин міста Харкова “. Колись він мені сказав: “Настане час – ти мені присвоїш” – сказав Терехов.

Він також зазначив, що наполягатиме на встановленні в місті пам’ятника Кернесу. “Сьогодні я дав завдання нашим архітекторам, щоб мені підготували кілька локацій, де можна поставити пам’ятник. Коли будуть готові локації – ми винесемо це питання на широке обговорення. Я вважаю, що всі городяни повинні взяти участь в обговоренні – де б хотілося поставити пам’ятник Геннадію Адольфовичу. І друге питання – яким він повинен бути”, – сказав Терехов.

Крім того, за словами секретаря міськради, ім’ям Геннадія Кернеса буде названий проспект або вулиця. “Топонімічна комісія повинна розглянути це питання”, – зазначив він.

Як повідомляв Харків Times, харківський міський голова Геннадій Кернес помер у ніч з 16 на 17 грудня в німецькій клініці «Шаріте».

Похорон Кернеса відбудеться в середу, 23 грудня. Попрощатися з Кернесом всі бажаючі зможуть в будівлі Харківського національного академічного театру опери та балету ім. Лисенко в середу, 23 грудня, з 9:00 до 13:00.

На сайті Президента України зареєстровані електронні петиції про надання та ненадання Геннадію Кернесу посмертного звання Героя України.