На “Гоптівці” службовий собака не дав українцю вивезти до РФ наркотики (відео)

18 грудня в пункті пропуску “Гоптівка” в Харківській області у 42-річного громадянина України виявили шість пакунків з наркотиками загальною вагою майже 400 грамів.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Східного регіонального управління Держприкордонслужби України.

Чоловік намагався виїхати в РФ в автомобілі Renault в якості пасажира.

“Під час огляду транспортного засобу відбулось спрацювання службового собаки прикордонників, який натренований на пошук наркотичних речовин. Чотирилапий прикордонник вказав на валізу нашого співвітчизника. Оглянувши її вміст правоохоронці виявили шість брикетів з речовиною сіро-зеленого кольору рослинного походження, зовні схожою на наркотичну.”, – розповіли прикордонники .

Крім того, чотирилапий помічник прикордонників зреагував на кишеню чоловіка, в якій знаходився порожній поліетиленовий пакет. Можливо, раніше в цьому згортку знаходилось заборонена речовина.

Виявлені брикети з «травичкою» передані на експертизу.

Також прикордонники повідомили до поліції про виявлене правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст. 305 КК (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів).

Як повідомляв Харків Times, в пункті пропуску «Гоптівка» в автомобілі Renault, який прямував з України до РФ, службовий собака прикордонників виявив 520 грам наркотика, імовірно, метадону.