Справу про нелегальні перевезення з Донбасу до Харкова передано до суду

Фото: СБУ

46-річний мешканець окупованої частини Луганської області постане перед судом за організацію незаконного бізнесу. Він займався переправленням людей і грошей з Донбасу до Харкова через Росію, минаючи пункти пропуску.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За погодженням з Дергачівською місцевою прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно громадянина за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 КК).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, 15 грудня Служба безпеки України викрила і перекрила нелегальні пасажирські перевезення з тимчасово окупованих районів Донбасу через територію Російської Федерації.

На власних мікроавтобусах Mercedes чоловік забезпечував рейси до Харкова. Державний кордон ці автобуси перетинали на тимчасово непідконтрольних українській владі пунктах пропуску «Ізварине» та «Довжанський».

Також встановлено, що підприємець проводив операції з державними соціальними виплатами, призначеними для внутрішньо переміщених осіб. На замовлення «клієнтів» він знімав гроші з банківських карток і перевозив готівку до тимчасово окупованих районів.

Співробітники СБУ затримали організатора під час чергової незаконної переправки громадян через державний кордон України. В нього вилучили десятки карток українського держбанку та роздруківки з залишками сум на рахунках і пін-кодами.

В автобусі разом із затриманим перебували шестеро пасажирів. До Харкова вони їхали з окупованого міста Ровеньки. Відносно них складено протоколи за ч.1 ст.204-1 КУпАП (незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України).