Харків’янин хотів отримати 7 тисяч доларів, а отримає до 3 років в’язниці

Шахрай намагався виманити $ 7 тис. у 63-річного жителя Харкова, запевняючи, ніби сина останнього затримала поліція. Але поліція затримала його самого.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Вчора, 17 грудня, до Новобаварського відділу поліції звернувся 63-річний харків’янин і повідомив, що йому зателефонував невідомий та сказав, ніби його сина затримали за скоєння злочину, і він перебуває в поліції. Щоб затриманий син уникнув кримінальної відповідальності, батькові запропонували заплатити $ 7000.

Але не на того напали. Чоловік одразу зв’язався з сином, з’ясував, що ніяких злочинів той не вчиняв і ніхто його не затримував, і сам відправився до поліції. В ході проведення оперативних заходів правопорушника було викрито. Ним виявився раніше не судимий 34-річний харків’янин.
Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст. 190 КК (шахрайство). Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.

Користуючись нагодою, поліція нагадує громадянам: у випадку отримання подібних телефонних дзвінків в жодному разі не треба відправляти або передавати кошти невідомим, а краще відразу зателефонувати «102».

Як повідомляв Харків Times, в Харкові 30-річний місцевий житель обманював людей, видаючи себе за лікаря. Чоловік зміг виманити у постраждалих майже півтора мільйона гривень.