У 2020 році в Харківській області відремонтували майже 300 км доріг і три мости

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

Протягом 2020 року в Харківській області було відремонтовано 268,6 км доріг, що складає 100% від запланованого на поточний рік.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Служби автодоріг в Харківській області.

Згідно з повідомленням на початку року планувалося відремонтувати 68 км. Але плани переглянули в бік підвищення: спочатку до 263,1 км, в результаті – відновлено 268,6 км доріг.

«Якщо говорити в цифрах про виконання нашого плану з відновлення дорожнього покриття, то зараз це більше 100% від запланованого на цей рік. Влаштовано верхнього шару покриття загальною протяжністю 268,6 км», – повідомив начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Андрій Алексєєв.

Однією з пріоритетних завдань було завершення ремонту доріг, що роками відкладався. Зараз заплановані відновлювальні роботи практично завершені.

Шляховики вводять в експлуатацію такі траси:

• Р-51 Мерефа – Лозова – Павлоград – дорога відремонтована повністю, в цьому році відремонтували 60,7 км.
• Н-26 Чугуїв – Мілове – завершили роботу по влаштуванню верхніх і нижніх шарів дорожнього покриття на протяжності 68,2 км. Дорожнє покриття відремонтовано повністю.
• М-03 Київ – Харків – Довжанський (Донецький напрямок) – в поточному році із застосуванням перевантажувача асфальтобетонної суміші відновили 95 км дорожнього покриття. На наступний рік за цим напрямком залишилася ділянка на в’їзді в м Харків і ділянка в м Чугуїв.
• Відновили 15,4 км дороги Т-21-01 Мерефа – Зміїв, що завершило оновлення цієї дороги, загальною протяжністю 20,2 км.
• Дорога Т-21-11 Чугуїв – Печеніги – Великий Бурлук – ділянку в 18,2 км відремонтовано. Роботи по основному проїзду на вказаній ділянці повністю завершені.
• Крім цього, роботи з поточного ремонту велися ще на ділянках дороги Р-78 Харків – Зміїв – Балаклія – Гороховатка, Т-21-22 Ізюм – Барвінкове і Т-21-17 Дергачі – Козача Лопань – / М-20 /.

За рахунок кредитних коштів МФО виконується реконструкція М-03 Київ – Харків – Довжанський км 395 + 064 – км 420 + 050. Згідно з проектом довжина ділянки ремонту становить 25 км. Роботи планується завершити в 2021 році. Зараз роботи по об’єкту виконані на 24%.

Розпочато роботу по відновленню 15 штучних споруд (мостів і шляхопроводів). Для шести об’єктів поки розробляється проекти реконструкцій, на дев’яти – вже проводяться відновлювальні роботи. Три об’єкти вже здано в експлуатацію.

Як повідомляв Харків Times, розпочато ремонт дороги між двома райцентрами Харківської області.