Кернеса поховають на наступному тижні

Похорон мера Харкова Геннадія Кернеса, який помер в німецькій клініці “Шаріте” в ніч з 16 на 17 грудня, відбудуться наступного тижня. Можливі дати похорону – 22 або 23 грудня.

Про це Харків Times стало відомо із заяви секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова на нараді, присвяченій організації похорону.

“Зараз я не можу назвати чіткої дати, коли ми організовуємо похорон. Але, по всій видимості, це вівторок-середа, максимум четвер наступного тижня”, – сказав Ігор Терехов.

Він пояснив, що точну дату можна буде назвати після того, як в клініці “Шаріте” будуть закінчені всі необхідні в таких випадках процедури і формальності.

На нараді Ігор Терехов визначив ключові моменти в організації похорону: місце відспівування і прощання з Геннадієм Кернесом. Відспівування проведуть в Благовіщенському соборі, церемонію прощання – в Харківському академічному театрі опери та балету.

У харків’ян буде чотири години, щоб попрощатися зі своїм мером. Імовірно, процедура прощання триватиме з 9:00 до 13:00. Жалобні мітинги проведуть в ХНАТОБі і на кладовищі, перед похованням.

“Думаю, що нам потрібно вивести екрани. І в Благовіщенському соборі по відспівуванню і в ХНАТОБі теж повинні бути (екрани),” – дав доручення Ігор Терехов чиновникам міськради.

Також на нараді були обговорені питання безпеки. Очікується, що в жалобних заходах візьме участь багато людей, за їх безпекою стежитимуть співробітники Нацполіціі і патрульні. Перед початком процедури прощання вибухотехніки перевірять будівлю оперного театру. В аеропорту, біля Благовіщенського собору, ХНАТОБу і на міському кладовищі №2, де на Почесній алеї, поховають Геннадія Кернеса, обов’язково чергуватимуть карети “швидкої допомоги”.

Співробітникам дорожнього департаменту і Патрульній поліції належить визначити місця парковок і схему проїзду катафалка по маршруту від аеропорту до собору, театру і до кладовища. Вирішується питання про те, щоб в день похорону Геннадія Кернеса закрити для транспорту вулицю Сумську.

Як повідомляв Харків Times, у ніч з 16 на 17 грудня в німецькій клініці «Шаріте» помер харківський міський голова Геннадій Кернес.

17, 18, 19 грудня оголошено в Харкові днями жалоби. Відповідне розпорядження підписав секретар міської ради Ігор Терехов.

Харківська обласна рада висловила свої співчуття у зв’язку зі смертю мера обласного центру.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Айна Тимчук висловила свої співчуття у зв’язку зі смертю харківського міського голови Геннадія Кернеса.

Офіс Президента висловив співчуття близьким покійного мера Харкова Геннадія Кернеса, його родині та всім харків’янам.