Ізраїль передав Харкову апарат ШВЛ і захисні костюми

Фото: www.city.kharkov.ua

Сьогодні, 17 грудня, Надзвичайний та Повноважний Посол Ізраїлю Джоел Ліон передав Харківській міській клінічній багатопрофільній лікарні №17 гуманітарну допомогу.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради.

Лікарня отримала апарат штучної вентиляції легенів «VG70 Ventilsator» і захисне спорядження для медичних працівників — 60 000 масок та 1200 костюмів. Медичне обладнання та амуніція куплені за рахунок посольства Ізраїлю та Агентства з розвитку міжнародного співробітництва «МАШАВ».

Заступник міського голови з питань охорони здоров’я та соцзахисту Світлана Горбунова-Рубан, яка приймала ізраїльські дари, зазначила, що, хоча нестачі в засобах захисту в місті зараз немає, під час пандемії будь-яка допомога цінна.

За словами директора Департаменту охорони здоров’я Юрія Сороколата, апарат ШВЛ, який передала ізраїльська сторона, вельми ефективний саме при коронавірусній хворобі, тому що здатен подавати кисень під тиском. На сьогодні, повідомив чиновник, в лікарні №17 працює близько 30 апаратів ШВЛ і розгорнуто 210 ліжок для хворих на коронавірус.

Посол Ізраїлю Джоел Ліон розповів, що Ізраїль має намір співпрацювати з Харковом в економічній та медичній сферах.

«З 1 січня набуває чинності договір про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем, і я сподіваюся, що це послужить хорошим приводом для розвитку відносин. Але одне пов’язане з іншим: без здоров’я ми не можемо вести бізнес», — сказав посол.

Як повідомляв Харків Times, за даними МОЗ, в Харківській області станом на 8:00 17 грудня виявили 63 732 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, 554 – за минулу добу.

Найближчим часом в Харкові хворих на COVID-19 прийматиме обласний госпіталь ветеранів, який уклав договори з НСЗУ, та офтальмологічне відділення обласної лікарні.