28 районних лікарень та 35 фельдшерських пунктів перейдуть у власність громад

Фото: pravda.com.ua

28 ЦРЛ та 35 центрів первинної медико-санітарної допомоги в Харківській області передадуть у власність громад.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації.

Про передачу медичних установ стало відомо сьогодні, 17 грудня, під час онлайн-наради в якій взяли участь заступник міністра розвитку громад і територій В’ячеслав Негода, представники МОЗ, обладміністрації та органів місцевого самоврядування.

За даними Департаменту охорони здоров’я обладміністрації, до передачі зі спеціальної власності до комунальної вже готові 28 районних лікарень (зокрема, 11 опорних закладів) і 35 центрів первинної медико-санітарної допомоги. Вирішуються питання передачі Мереф’янської та Красноградської ЦРЛ. Доля решти лікарень має вирішитися на найближчих засіданнях районних рад в Нововодолазькому, Сахновщинському та Великобурлуцькому районах і в місті Люботині.

Як відзначають представники Департаменту охорони здоров’я, на сьогодні найгостріше питання — визначення нового власника з 1 січня. Це потрібно, щоб медустанови встигли провести тендер і укласти договір з постачальником енергоносіїв. Надання медичних послуг, як і раніше, фінансує НСЗУ.

Як повідомляв Харків Times, наприкінці листопада Первомайська ЦРЛ отримала нове медичне обладнання. Часткове переоснащення лікарні відбулося в рамках одного з міні-проектів розвитку територіальних громад.