Верховний суд скасував рішення міськради про відведення землі для фірми депутата

Верховний суд України скасував рішення сесії Харківської міськради про відведення ділянки міської землі на користь одного з товариств з обмеженою відповідальністю.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Засновником зазначеного ТОВ є депутат Харківської міської ради VII скликання. Він, як і і його колеги, проголосував за рішення, на підставі якого майже в п’ять разів було збільшено площу земельної ділянки, запланованої для відводу цьому ТОВ. На думку слідства, депутат не вжив заходів для врегулювання конфлікту інтересів, чим порушив ст. 28 закону “Про запобігання корупції”.

Дзержинський райсуд Харкова визнав депутата винним у скоєнні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією (ч. 2 ст. 172-7 КУпАП) та оштрафував його.

Крім цього в суд був направлений позов з вимогою визнати недійсним рішення сесії Харківської міськради про відведення землі для ТОВ, прийняте в умовах реального конфлікту інтересів. Однак суди першої та апеляційної інстанцій відмовили в задоволенні цього позову.

“Не погоджуючись із вказаними судовими рішеннями, прокурор оскаржив їх у касаційному порядку. Постановою касаційного адміністративного суду Верховного Суду від 12.11.2020 р. скасовано незаконні рішення судів попередніх інстанцій та ухвалено нове рішення, яким позов Харківської місцевої прокуратури № 1 задоволено у повному обсязі.” , – розповіли в прокуратурі.

Як повідомляв Харків Times, суд повернув у користування громади Харкова земельну ділянку вартістю понад 10 млн грн.