У Зміївському районі спіймали ялинкового браконьєра

У Зміївському районі патрульні виявили автівку зі зрубаними соснами без документів. Порушникові загрожує штраф або півроку арешту.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Автомобіль Renault з ялинками помітили інспектори групи реагування патрульної поліції Зміївського відділу поліції. Як з’ясувалося, у 32-річного водія не було необхідних документів на перевезення п’яти дерев. Транспортний засіб затримано. Вирішується питання про накладення на нього арешту.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 246 КК (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 1 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Як повідомляв Харків Times, наприкінці листопада в Ізюмському лісгоспі почали продаж ялинок до прийдешніх свят. Ціни стартують від 36 грн.

22 жовтня у Вовчанському районі поліція затримала чергового «чорного лісоруба». У фургоні без номерів він віз 12 кленових колод. Стверджував, що всі — для особистого користування.