У Харкові пацієнтів з COVID-19 буде приймати госпіталь ветеранів та офтальмологічне відділення обллікарні

Фото: kharkivoda.gov.ua

У Харкові найближчим часом хворих COVID-19 почне приймати обласний госпіталь ветеранів, який уклав договори з НСЗУ, і офтальмологічне відділення обласної лікарні.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації.

За словами заступника голови ХОДА Тараса Пастуха, роботи в офтальмологічному відділенні планують завершити до кінця тижня.

«Думаю, що в понеділок (20 грудня – прим.ред) перші пацієнти зможуть вже потрапити на лікування до цієї установи», – повідомив Тарас Пастух.

Він зазначив, що в госпіталь вже передані концентратори, проводиться розводка кисню всередині і очікується поставка ємності для кисню.

“Централізована система і концентратори на 100% забезпечать киснем ліжка, які виділені в госпіталі для надання допомоги хворим COVID-19”, – повідомив Тарас Пастух.

За його інформацією, станом на ранок 16 грудня на стаціонарному лікуванні в опорних закладах області знаходиться 1 682 пацієнта. У лікарнях області зайнято 40% ліжок, виділених для допомоги хворим COVID-19.

Як повідомляв Харків Times, за даними МОЗ, в Харківській області станом на 8:00 16 грудня виявили 63 178 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 470 – за минулу добу.

З початку пандемії станом на ранок 16 грудня в Харківській області помер 931 пацієнт з коронавірусною хворобою COVID-19, 18 з них – за минулу добу.