У Харкові з ожеледицею борються майже 2 тисячі комунальників

Фото: сity.kharkov.ua

15 грудня майже дві тисячі харківських комунальників посипають двори і дороги протиожеледними матеріалами. У цих роботах також задіяні 50 одиниць техніки.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Сьогодні, 15 грудня, для посипання прибудинкових територій задіяно сім одиниць техніки. Двори упорядковують 1788 дворових робітників. Також 32 двірника КП «Благоустрій» працюють на території приватного сектора.

Крім того, як повідомили в КП «Шляхрембуд», вчора на дороги міста було висипано 636 куб. м піщано-сольової суміші та 453 тонни солі, сьогодні вдень працює 43 одиниці техніки.

За інформацією заступника Харківського міського голови Андрія Руденка, комунальні служби борються з ожеледицею цілодобово. За добу 14 грудня було використано понад 700 тонн піщано-сольової суміші, що в рази більше, ніж просто при снігопаді, розповів чиновник в програмі «Інформаційний вечір» на телеканалі «Simon».

Андрій Руденко зазначив, що в умовах безперервного дощу, праця комунальників ставала не помітною через пару годин.

Заступник мера закликав харків’ян користуватися по можливості громадським транспортом замість особистих автомобілів, щоб зменшити ризик виникнення ДТП на дорогах, а людей старшого віку – не виходити з дому без гострої потреби.

Як повідомляв Харків Times, 14 грудня у Харкові через крижаний дощ зупинився рух на деяких тролейбусних маршрутах. Був ризик, що через негоду зупиниться рух трамваїв.

В ніч з 14 на 15 грудня 60 транспортників працювали над очищенням контактної мережі. Але через крижаний дощ, який йшов в різних частинах міста всю ніч чотири тролейбусні маршрути так і не вдалося запустити.