У Дергачах викрили підпільних алкогольних магнатів

Фото: khar.gp.gov.ua

У Дергачівському районі поліція накрила нелегальне виробництво спиртних напоїв. Вилучено спецобладнання, понад 4 тонн спирту та понад 500 пляшок готової алкогольної продукції.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

В ході досудового розслідування встановлено, що в Дергачівському районі Харківської області підприємство, яке, відповідно до податкової звітност, не займається ані виробництвом, ані оптовою реалізацією алкогольної продукції, на ділі всім цим займалося. А точніше, виробляло та продавало підробки алкогольних напоїв відомих марок. При цьому офіційно спирт та акцизні марки, звісно, не отримувало.

Продукція, вироблена на зазначеному підпільному підприємстві, в подальшому реалізовувалась в точках продажу на території Харківської області.

В ході обшуків правоохоронці вилучили понад 4 тонни спирту, понад 500 пляшок готової алкогольної продукції, а також спеціальне обладнання.

Встановлюються особи, причетні до скоєння вказаного кримінального злочину і вирішується питання про повідомлення їх про підозру. Слідчі дії тривають. Процесуальне керівництво за фактом незаконного виробництва та реалізації підакцизних товарів, що становлять загрозу для життя та здоров’я людей (ч. 3 ст. 204 КК) здійснює Дергачівська місцева прокуратура.

Як повідомляв Харків Times, двом жителям Куп’янська, яких підозрюють в організації підпільного виробництва сурогатного алкоголю, загрожує до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.