Поліція розкрила жорстоке вбивство в Зміївському районі

Поліція знайшла злодія, який розтрощив голову випадковому знайомому. Криваве вбивство сталося влітку в селі Артюхівка Зміївського району. У вересні труп знайшла колишня дружина нещасного. Вбивця переховувався в Дніпропетровській області. Сьогодні, 14 грудня, його затримали правоохоронці.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Працівники Управління карного розшуку спільно з поліцейськими Зміївського відділу на території Дніпропетровської області затримали вбивцю-рецидивіста.

У вересні 2020 року до поліції Зміївського району звернулася 45-річна мешканка Покотилівки. Вона заявила, що знайшла мертвим свого колишнього чоловіка в його власному будинку в селі Артюхівка.

На місці події поліцейські виявили на дивані тіло чоловіка, накрите ковдрою. Експерти зафіксували факт насильницької смерті. Працівники слідчо-оперативної групи вилучили речові докази та ймовірне знаряддя вбивства.

Згідно з висновками судмедекспертів, причиною смерті 50-річного жителя Зміївського району стала відкрита черепно-мозкова травма, яка могла бути наслідком неодноразових ударів знайденим там же чавунним котлом з плямами крові.

На цьому ймовірному знарядді вбивства експерти виявили сліди ДНК невідомого чоловіка, який, мабуть, і був вбивцею. Також оперативники зафіксували факт надходження кількох десятків телефонних дзвінків на номер колишньої дружини вбитого з незнайомого мобільного телефону.

Далі співробітники карного розшуку з’ясували, що на початку липня загиблий (тоді ще живий) в компанії невстановленого чоловіка кількома автобусами з пересадками добирався з Харкова до Артюхівки. Обидва зійшли на одній зупинці.

Нарешті, оперативники встановили, що попутником нещасного був 37-річний раніше неодноразово судимий житель Зміївського району.

Слідчі зібрали неспростовні докази причетності цього супутника до вбивства та 14 грудня затримали зловмисника в Дніпропетровській області в одному з реабілітаційних центрів.

Зловмисник зізнався, що вбитий ним чоловік сам запросив його до себе в гості. Там між чоловіками стався конфлікт «через неприязні стосунки». В результаті гість кілька разів ударив господаря металевим котлом по голові та втік з місця злочину.

Зараз вирішується питання про оголошення чоловікові про підозру у вчиненні кримінального злочину і обрання запобіжного заходу. Відповідно до санкції статті йому загрожує до п’ятнадцяти років тюремного ув’язнення або довічне позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, на початку листопада в Печенізькому районі Харківської області засуджений за вбивство першої дружини намагався вбити другу.