Обливав водою і виганяв з дому – в Лозівському районі покарали домашнього тирана

Фото: terminovo.te.ua

Лозовський міськрайонний суд визнав винним 34-річного місцевого жителя у вчиненні домашнього насильства та засудив його до чотирьох місяців арешту.

Про це Харків Times повідомили в прес службі прокуратури області.

Досудове розслідування встановило, що чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, систематично здійснював психологічне насильство по відношенню до своєї 75-річної бабусі.

“Онук жбурляв в родичку меблі і кухонний посуд, нецензурно лаявся і обливав її холодною водою. Літня жінка змушена була рятуватися втечею з власного будинку і неодноразово ночувати у дворі.”, – розповіли в прокуратурі.

Знущанням над літньою родичкою підсудний присвячував практично весь свій час – чоловік ніде не працював і не намагався знайти роботу.

З вересня 2019 чоловік перебував на обліку в Лозівському відділі поліції ГУНП Харківської області як особа, яка вчиняє домашнє насильство. Раніше він притягувався до адміністративної відповідальності за такі правопорушення, однак належних висновків для себе не зробив.

Під час судового слідства чоловік визнав провину лише частково і пояснював, що в такому його поведінці винен алкоголь.

Суд взяв до уваги часткове визнання провини підсудним, проте цього разу призначив покарання суворіше у вигляді арешту на строк в чотири місяці.

Як повідомляв Харків Times, 32-річному жителю села Уди Золочівського району, який знаходиться на обліку за вчинення домашнього насильства, загрожує до двох років позбавлення волі за те, що він знову принижував і ображав свою матір.