Дорожники попереджають: ожеледь в Харківській області зберігатиметься до середини тижня

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

Станом на ранок 14 грудня проїзд автотранспорту державними шляхами забезпечений. Вони посипані сіллю та піском. Однак другий циклон, що приніс нам крижаний дощ з боку Полтави, залишиться з нами до середи.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі автомобільних доріг Харківської області.

За даними синоптиків, циклон, що несе аномальні опади при мінусовій температурі повітря, в суботу заходив з боку Донецької області, а в неділю — з боку Полтавської області. Крижаний дощ і мокрий сніг при температурі повітря від -3°С до 0°С спостерігалися у всіх районах Харківської області. Дорожня техніка працювала цілодобово.

У суботу на дорогах області працювало 144 одиниці спецтехніки та 178 робітників. У неділю — 203 машини та понад 230 робітників.

Протягом вихідних днів на обробку дорожнього покриття було використано 3733,9 кубометрів піщано-соляної суміші та 849,3 тон технічної солі. Зараз всі дороги державного значення придатні для проїзду.

Станом на 9:00 ранку 14 грудня спостерігаються опади у вигляді дощу з мокрим снігом в Богодухівському, Красноградському та Харківському районах. Циклон, який заходить з боку Полтави, за прогнозом синоптиків, визначатиме наше життя до середи 16 грудня включно. Температура повітря коливатиметься від -3°С до +2°С і сприятиме утворенню на дорогах ожеледиці.

Незважаючи на цілодобову роботу спецтехніки, Укравтодор рекомендує мінімізувати пересування по дорогах в ці дні. Особливо великоваговикам. У разі необхідності водіям вантажівок пропонують скористатися спеціальними стоянками, розташування яких вказано на Google мапі.