У Харкові запрацював перший сучасний центр управління рухом Укрзалізниці

Фото: UZ_Zhmak / Telegram

У Харкові 12 листопада розпочав працювати перший сучасний центр управління рухом Укрзалізниці, створений за європейськими стандартами.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Укрзалізниці.

Новостворений центр вже об’єднав функцію управління рухом Південної та Донецької залізниць. Зокрема, до регіонального центру управління рухом Південної залізниці переключено оперативно-технологічний зв’язок станцій та енергодиспетчерських дільниць Донецької залізниці.

“Фактично впроваджено повноцінне функціонування укрупненого регіонального центру управління рухом Південної залізниці. Протягом півроку плануємо також перевести на вказаний центр управління рухом Придніпровської залізниці”, – повідомив директор Департаменту управління рухом АТ “Укрзалізниця” Олександр Ткаченко.

За його словами, укрупнення центрів управління рухом поїздів дозволить усунути дублювання функцій управління рухом між регіональними філіями. Крім того, за рахунок концентрації диспетчерського апарату декількох філій в одному регіональному центрі управління рухом буде підвищено оперативність та узгодження при плануванні поїзної роботи, швидкість приймання управлінських рішень та оперативність усунення системних недоліків.

За словами керівника Департаменту управління рухом, далі у планах – створення аналогічного центру в Києві, який об’єднає управління рухом на Південно-Західній, Львівській та Одеській залізниці.