Відновленого судом харківського беркутівця знову звільнили

Фото: "Укринформ"

Звільненого з поліції, але нещодавно відновленого судом на посаді колишнього командира 2-ї роти батальйону харківського “Беркута” Віктора Шаповалова знову звільнили.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення інформаційного агентства “Укрінформ”.

Як розповів агентству директор Департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко, Шаповалова знову звільнили зі служби “на початку місяця”.

“Він (Шаповалов – ХТ) відновився у підрозділі, якого немає. Ухвалу суду було виконано, його відновили, але посади і підрозділу такого вже немає, він вже розформований. І тому його звільнили – йому немає де служити далі у цьому підрозділі, структури такої вже не існує”, – уточнив Шевченко.

Як повідомляв Харків Times, у листопаді 2019 року Київський апеляційний суд звільнив з-під варти екскомандира харківської роти батальйону міліції особливого призначення “Беркут” Віктора Шаповалова, обвинуваченого у перевищенні влади та службових повноважень 18 лютого 2014 року під час протестів на Майдані, що призвело до тяжких наслідків.

У травні 2019 року Червонозаводський районний суд Харкова звільнив колишнього заступника начальника Харківського міського управління Головного управління МВС України в Харківській області полковника міліції Олександра Гапуру від відповідальності за керівництво побиттям євромайданівців і журналістів 19 лютого 2014 року біля Академії внутрішніх військ у Харкові.