У Харкові СБУ викрила посібників терористів

Фото: СБУ

Служба безпеки України в Харкові викрила та блокувала діяльність організованої групи, яка сприяла фінансуванню міжнародної терористичної організації.

Про це Харків Times повідомив начальник прес-центру СБУ області Владислав Абдула.

Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що двоє українських громадян, вихідців з Сирії, організували в Харкові проведення незаконних переказів через заборонену в багатьох країнах систему фінансових розрахунків. Зловмисники, зокрема, переводили гроші в країни з підвищеною терористичною активністю (Сирію та Ірак).

Співробітники СБУ затримали одного з фігурантів під час отримання від «симпатиків» більше $ 7000, які призначалися для фінансування однієї з терористичних організацій.

Під час обшуків за місцями проживання учасників групи правоохоронці вилучили фінансову документацію та чорнові записи з відображенням руху коштів, а також інші докази протиправної діяльності.

Зараз двом учасникам групи повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28 і ч. 1 ст. 258-3 КК (матеріальне сприяння діяльності терористичної організації, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 15 років.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до створення каналу фінансування тероризму. Перевіряється точна сума коштів, яку перерахували фігуранти через неформальну платіжну систему.

Операція з викриття та знешкодження зловмисників проводилася під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.

Як повідомляв Харків Times, в листопаді в Харкові Служба безпеки України викрила колишнього учасника терористичної організації «ЛНР», який воював проти сил антитерористичної операції на Луганщині.