У Харкові експедитор сам себе пограбував

Розслідуючи крадіжку сумки з грошима на заправці, поліція виявила, що «потерпілий» домовився з «грабіжником», і взагалі весь напад інсценовано. Спільникам повідомили про підозру у вчиненні крадіжки більше 237 000 гривен.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Повідомлення про подію на автозаправці по вулиці Чуваській надійшло до Новобаварського відділу поліції 5 грудня близько 23:20. Було сказано, що невідомий підійшов до машини потерпілого експедитора, відкрив передні пасажирські двері, забризкав з балончика самого експедитора та забрав з салону сумку з грошима приватної фірми. У сумці лежало більше 237 000 гривен. Після скоєного чоловік втік.

В ході перевірки поліцейські встановили, що напад інсценовано.

Піти на злочин 28-річного експедитора змусило скрутне матеріальне становище. Через нього він вступив у змову зі своїм 40-річним знайомим та інсценував напад на себе. Гроші шахраї-невдахи збиралися поділити порівну.

10 грудня 28-річному експедитору і його 40-річному знайомому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК (крадіжка). Санкція статті передбачає від 3 до 6 років позбавлення волі. Вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжного заходу.

Як повідомляв Харків Times, в листопаді поліцейські завершили розслідування і направили в суд обвинувальний акт щодо колишнього експерта-касира одного з ломбардів Харкова, яка на робочому місці привласнила 135 тисяч гривень.