Навчання на дому – в Україні стартувала “Всеукраїнська школа онлайн”

Фото: uk.wikipedia.org

11 грудня в Україні почала працювати освітня платформа “Всеукраїнська школа онлайн”.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення міністерства освіти і науки України.

Всеукраїнська школа онлайн (ВШО) – це сучасний ресурс для змішаного і дистанційного навчання учнів 5-11 класів. ВШО забезпечує учнів відеооб’ясненіямі, конспектом, тестами і можливістю відстежувати свій навчальний прогрес. Вчителів – необхідними методичними рекомендаціями та прикладами застосування сучасних освітніх технологій.

Платформа містить відеоуроки, тести і матеріали для самостійної роботи з 18 основних предметів: українська література, українська мова, біологія, біологія та екологія, географія, всесвітня історія, історія України, математика, алгебра, алгебра і початки аналізу, геометрія, мистецтво, основи правознавства , природознавство, фізика, хімія, англійська мова та зарубіжна література.

Діти зможуть користуватися платформою як для навчання під час карантину, так і для ознайомлення з темою, яку пропустили в школі через хворобу або з інших причин. Для вчителів розроблені рекомендації для проведення змішаного і дистанційного навчання за допомогою навчальних матеріалів платформи.

Зараз контент платформи розрахований на два тижні навчання відповідно до календарного плану і щотижня він буде доповнюватися.

Планується, що на початку 2021 року на платформі почне працювати функціонал «Кабінету вчителя», де педагог зможе відстежувати прогрес своїх учнів і модифікувати курси спеціально для них або навіть створювати власні.

Згідно з інформацією на сайті ВШО, платформа створена Громадською спілкою «Освіторія» на замовлення міністерства цифрової трансформації, міністерства освіти і науки України та державної установи «Український інститут розвитку освіти», за підтримки Швейцарії в межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE, який виконується Консорціумом ГО DOCCU та PH Zurich.

“Увесь навчальний контент відповідає чинним державним освітнім програмам, а його якість перевірена Українським інститутом якості освіти. Перелік та тематику курсів запропоновано Міністерством освіти і науки України.”, – повідомили автори проекту.