Чернов зняв свою кандидатуру на посаду голови Харківської облради – Терехов

Фото: oblrada.kharkov.ua

Сергій Чернов зняв кандидатуру на посаду голови Харківської облради, а “Блок Кернеса – Успішний Харків” підтримуватиме на посаді голови облради кандидатуру від “Слуги народу” Артура Товмасяна.

Про це Харків Times дізнався із заяви секретаря міськради Ігор Терехов в ефірі Суспільного.

За словами Терехова, Сергій Чернов, який очолює облраду з 2008 року і якого “Блок Кернеса” висував раніше на цю ж посаду, зняв свою кандидатуру за результатами зборів фракції вдень 10 грудня.

“Ми розклали всі ситуації, які могли б бути, і ухвалили певне рішення. Рішення я не приховую. Сергій Іванович зняв свою кандидатуру з розгляду. Майбутні депутати Харківської облради від “Блоку Кернеса – Успішний Харків” підтримуватимуть кандидата від “Слуги народу” Артура Товмасяна. І це було одноголосно прийнято”, – сказав Терехов.

На питання, чи було це рішення наслідком голосування за Терехова з боку “Слуги народу” у міськраді, секретар відповів: “Ні, звісно, ні. Я вас прошу, давайте ми розділимо Харківську міську раду, Харківську обласну раду і Харківську обласну державну адміністрацію. Це абсолютно різні вертикалі влади. Це абсолютно різні речі”.

“Те, що стосується вчорашнього голосування за мене, ніяким чином не говорить про завтрашнє голосування за Товмасяна”, – сказав Терехов.

Перша сесія новообраної Харківської обласної ради призначена на 10:00 11 грудня.

25 листопада Сергій Чернов у коментарі Суспільному повідомив, що Блок Кернеса висунув на посаду голови Харківської облради його кандидатуру.

Артуру Товмасяну 39 років, він очолює Харківську райдержадміністрацію. На місцевих виборах обраний депутатом облради від партії “Слуга народу”.