Кернес запропонував обрати секретарем міськради Терехова – Новак

Скриншот

Мер Харкова Геннадій Кернес, який перебуває на лікуванні в берлінській клініці “Шаріте”, вніс пропозицію обрати секретарем Харківської міськради Ігоря Терехова, який є на даний момент його першим заступником.

Про це заявив на засіданні сесії міськради Олександр Новак, який був секретарем міськради минулого скликання, і якого з другої спроби депутати обрали головуючим на сесії 48 голосами (при кворумі 43), повідомив кореспондент Харків Times.

Перед голосуванням за головуючого ряд депутатів заблокували трибуну і заявили про свою незгоду з голосуванням.

За словами Олександра Новака, заяву Геннадія Кернеса завірено його електронним підписом.

Депутат Ігор Черняк (Блок Світличної Разом) запропонував виключити з порядку денного сесії пункти 1 (про обрання секретаря міськради), 4 (про затвердження заступників Харківського міського голови) та 5 (про створення виконкому міськради та затвердження його персонального складу). Він заявив, що кандидатури повинен внести Кернес на сесії особисто, а не документом, завіреним електронним підписом. Ця пропозиція не була прийнята – за неї проголосували 22 депутати, проти – 49, утрималися – 5. Новак відмовився уточнити, з якої IP-адреси було зроблено електронний підпис.

Депутат Анатолій Радзинський (ОПЗЖ) запропонував виключити з порядку денного всі його пункти. Цю пропозиція також не було прийнято – за неї проголосували 14 депутатів, проти – 46, утрималися – 6.

В цілому за порядок денний сесії проголосували 55 депутатів, проти – 13, тих, хто утримався, не було.

Після цього депутати сформували лічильну комісію, і Новак оголосив 45-хвилинну перерву для проведення таємного голосування за кандидатуру Терехова.

На порядку денному сесії – дев’ять питань і “Різне”.

Як повідомляв кореспондент Харків Times, блок Світличної “Разом!” відмовився голосувати на першій сесії Харківської міськради VIII скликання за обрання секретаря міськради.