Суд над поліцейською, підозрюваною у службовій недбалості, що призвела до загибелі трирічного хлопчика, перенесений

Судове засідання за обвинуваченням старшої інспекторки ювенальної превенції Новобаварського відділу поліції міста, підозрюваної у службовій недбалості, яка у вересні 2017 року призвела до загибелі трирічного хлопчика, знову перенесено.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Жовтневого районного суду Харкова.

Судовий розгляд триває з квітня 2019 року, наразі він знаходиться “на стадії судового слідства”. Після допиту обвинуваченої очікується перехід до судових дебатів. Однак розгляд справи переносився вже кілька разів, на цей раз до суду не з’явився свідок.

Наступне судове засідання призначене на 10:00 18 січня 2021 року.

Як повідомляв Харків Times, 12 вересня 2017 до Новобаварського райвідділу надійшла інформація про можливі факти фізичного насильства по відношенню до трирічної дитини з боку батьків. Перевірку за повідомленням повинна була провести підозрювана. Однак працівниця поліції проігнорувала свої робочі обов’язки та не вжила жодних заходів. Вона не провела перевірку за фактами насильства у родині та необхідності вилучення дитини з сім’ї, превентивні заходи з батьками тощо. Крім того, відомості про злочин не були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Повідомлення про злочин поліцейська розглянула лише через 2 тижні – вже після смерті 3-річного хлопчика від тортур і систематичних побоїв. Прокуратура затвердила обвинувачення підозрюваній у квітні 2019 року.

Згідно з висновками експертів, смерть дитини настала внаслідок голоду й постійного фізичного і психологічного насильства, що носило характер особливого знущання та тривало більше року.

Батьки загиблого хлопчика зараз вже відбувають покарання. Вироком Жовтневого районного суду батька-нелюда засуджено до десяти років позбавлення волі. Матері призначили покарання у вигляді восьми років за ґратами.

У липні 2019 року Жовтневий районний суд виніс вирок директорці Центру соцслужб Новобаварського району Олені Таркіній, обвинуваченій у службовій недбалості, через яку загинув трирічний хлопчик. Під час суду звинувачена постійно намагалася перекласти провину на інших людей. Також Таркіна заперечувала наявність недоліків у своїй роботі, надавала сумнівні й плутані показання та байдуже реагувала на смерть малолітньої дитини. Свою вину в загибелі хлопчика вона так і не визнала, але суд призначив їй умовне покарання.