Кернес увійшов в топ пошукових запитів 2020 року в Україні

Фото: Геннадий Кернес/Facebook

У році, що минає, українських користувачів найбільше хвилювала тема коронавірусу, також вони питали в Google, чому росте долар, та шукали інформацію про Олексія Навального, Джо Байдена і Геннадія Кернеса.

Про це Харків Times дізнався з підсумкового рейтингу найпопулярніших запитів українських користувачів, який в кінці року традиційно представляє компанія Google.

Проаналізувавши мільйони пошукових запитів, стало відомо, які запити росли найбільше, що найчастіше шукали українці і які питання задавали Google в 2020 році. Найпопулярнішим пошуковим запитом 2020 року в Google Україна став “коронавірус”. Також до першої десятки увійшли запити “Коронавірус рекомендації”, “Симптоми коронавируса” і “Карантин в Україні”. Крім того, в 2020 році зросло число запитів на тему дистанційного навчання – серед найпопулярніших запитів року сервіс “Google Classroom”, освітній проект “На урок” і сервіс для відеоконференцій Zoom. Також українці цікавилися виборами в США, телевізійним шоу “Холостячка” і святами 2020 року.

Найпопулярніші запити:

коронавірус
коронавірус рекомендації
Вибори в США
Google Classroom
симптоми коронавируса
На урок
Холостячка
свята 2020
Карантин в Україні
Zoom

У категорії “Персона” українці найчастіше шукали інформацію про Олексія Навального. У топ-10 запитів увійшов мер Харкова Геннадій Кернес – єдиний в десятці представник України.

Персона:

Олексій Навальний
Джо Байден
Олександр Лукашенко
Михайло Єфремов
Кім Чен Ин
Артем Дзюба
Дональд Трамп
Геннадій Кернес
Моргенштерн
Біллі Айлиш

З людей, які покинули нас у 2020 році, найбільше запитів було про актора Бориса Клюєва, баскетболіста Кобі Брайанта і письменника-сатирика Михайла Жванецького.

В категорії “Фільми” в 2020 році українці найчастіше шукали в Google фільм 2011 року Стівена Содерберга “Зараза”. Більшу частину місць в першій десятці зайняли продовження популярних фільмів: “Чаклунка: Повелителька темряви”, “Після сварки”, анімація “Крижане серце 2”, українська комедія “Скажене весілля 2”. Також українців цікавила оскароносна корейська драма “Паразити”.

Лідером в категорії телевізійних шоу стало романтичне реаліті-шоу “Холостячка”. Серед серіалів українці найчастіше шукали іспанську кримінальну драму “Паперовий будинок”, український серіал “Спіймати Кайдаша” і фентезі “Відьмак”.

“Покупкою року” в Україні стали медичні маски, крім того українці цікавилися, де купити пульсоксиметр, респіратор і антисептик, а також iPhone 12 і картину за номерами.

У категорії “Книги” перше місце зайняв роман XIX століття американської письменниці Луїзи Мей Олкотт “Маленькі жінки”. В першу десятку також потрапили класичний роман Джейн Остін “Гордість і упередження”, фентезі “Відьмак” Анджея Сапковського, антиутопія Джорджа Оруелла “1984” і один з найвідоміших романів Стівена Кінга “Воно”.

Також українців цікавило, як зшити маску і правильно її носити, що таке локдаун і дефолт, чому росте долар і чому звільнили Богдана.

Питання: “Що таке? / Что такое?”

що таке пандемія
що таке коронавірус
що таке локдаун
що таке дефолт
що таке ауф
що таке снюс
що таке краш
що таке кринж
що таке карантин вихідного дня
що таке надзвичайний стан

Питання: “Як? / Как?”

як зшити маску
як зробити антисептик для рук
як лікувати коронавірус
як передається коронавірус
як правильно носити маску
як померла Свинка Пеппа
як вийти заміж
як повернути нюх
як зробити все добре
як видалити акаунт в інстаграм

Питання: “Чому? / Почему?”

чому горить Австралія
чому зростає долар
чому не можна дарувати годинник
чому не працює тик ток
чому вибиває вайбер
чому болять груди
чому хасиди їдуть до Умані
чому не можна спати навпроти дзеркала
чому звільнили Богдана
чому в Італії так багато хворих.