Кернес повернеться до Харкова 30 грудня, – Фукс

Фото: ТСН

Харківський міський голова Геннадій Кернес, який з 17 вересня проходить лікування в німецькій клініці “Шаріте”, 30 грудня планує повернутися до Харкова.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення в Telegram бізнесмена і одного Кернеса Павла Фукса.

«Розмовляв з Геннадієм Адольфовичем. Поцікавився, як самопочуття, а він у відповідь запитує: як Харків готується до Нового року? Рідні показали йому фото і відео. Сподобалося. Передає привіт Харкову і харків’янам. Планує 30 грудня бути вдома.», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Харків Times, в ніч з 16 на 17 вересня Кернес був доставлений медичним літаком до Німеччини у зв’язку з погіршенням стану здоров’я. Кернес проходить додаткове повне обстеження в лікарні, після цього лікарі визначать, як лікувати його в подальшому.

За інформацією Павла Фукса, в “Шаріте” Геннадія Кернеса помістили в палату інтенсивної терапії, де він проходить курс лікування від COVID-19.

За час, поки Геннадій Кернес знаходиться на лікуванні за кордоном, міськрада кілька разів спростовувала чутки про його смерть.

5 листопада Кернеса офіційно оголосили мером Харкова. Геннадій Кернес переміг з результатом 60,34% (195 044 голосів).

Перший заступник мера Харкова Ігор Терехов повідомляв, що Геннадій Кернес повинен повернутися до сесії новообраної міськради, яку необхідно провести до 20 грудня.