“Біолік” заперечує виготовлення російської вакцини

Адміністрація харківського фармацевтичного АТ “Біолік” заявляє, що підприємство не освоювало технології виробництва готової форми російської вакцини проти коронавірусу “Супутник V”.

Про це Харків Times дізнався із заяви адміністрації АТ “Біолік”, опублікованої на офіційному сайті.

“На даний момент АТ “Біолік” не підписувало жодних контрактів, не отримувало ніяких трансферних технологій відносно виробництва вакцини “Супутник V”, або будь-яких інших вакцин проти коронавірусу і ніколи не виробляли таких вакцин на технологічній базі компанії”, – йдеться у заяві.

“Біолік” підкреслює, що є національним виробником вакцин і “технічно здатний здійснити виробництво вакцини від коронавіруса”, проте лише при наявності її державної реєстрації в Україні.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці провели перевірку заяви, опублікованої Російським фондом прямих інвестицій, про “налагодження виробництва” російської вакцини проти COVID-19 “Супутник V” на харківському фармацевтичному підприємстві “Біолік”. Ця інформація не підтвердилася, й представники правоохоронних органів вважають такі заяви черговою російською провокацією.