На трасі Н-26 Чугуїв — Мілове монтують майданчик Weight-in-Motion

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

В рамках державної програми з безпеки руху, яка розрахована до 2020 року, на дорозі Н-26 Чугуїв — Мілове км 8 705 встановлюють систему автоматичного зважування в русі та габаритного контролю. У міжнародній термінології — об’єкт WIM (Weight-in-Motion).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Служби автодоріг в Харківській області.

Це своєрідний апаратний комплекс, що складається з датчиків, частина яких вмонтована в дорожнє покриття, а частина — на спеціальній фермі над дорогою. Зараз змонтована металева рамка для майданчика, датчики вбудовані в дорожнє покриття.

Цього тижня будуть встановлені камери для автоматичного розпізнавання номерних знаків, камери загального огляду та лазерні сканери.
Наступного тижня систему планується запустити в тестовому режимі.

Підрядна організація ДП «ЕКРАНБУД» ТОВ «ЕКРАН».

На наступний рік представлені пропозиції до Укравтодору з влаштування ще 7 WIM по Харківській області.

Основа роботи WiM — це майданчик для динамічного зважування. Саме завдяки йому збирається вся основна інформація, яка потім передається до програмного центру обробки інформації.

Система Зважування-в-русі фіксує порушення та передає дані Укртрансбезпеці, яка вже має повноваження накладати штрафи на порушників. За статистикою, кожна четверта вантажівка їздить українськими дорогами перевантаженою.

Система WiM (Weight-in-Motion) передбачає цілодобовий моніторинг навантаження транспорту на дорогу. Датчики фіксують параметри транспортного засобу — вагу, габарити, швидкість, номерні знаки. Завдяки тому, що система повністю перекриває проїжджу частину, обійти її неможливо.

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, на мосту біля села Верхня Орілька дороги Т-21-10 км 128 + 142 укладено асфальтобетонне покриття. Роботи планують завершити до кінця 2020 року.

Покладено асфальт на шляхопроводі дороги Р-78 біля селища Безлюдівка. Виконуються роботи по влаштуванню огорожі на підходах до споруди.

Міст на автомобільній дорозі Т-21-11 км 10 + 570 неподалік від знаменитої Кицівської пустелі відремонтований. Незабаром буде наноситися розмітка.