До Жихора почали ходити тролейбуси з автономним ходом

Фото: www.city.kharkov.ua

Сьогодні, 7 грудня, почав діяти новий тролейбусний маршрут №49. Він зв’яже селище Жихор (вулиця Кутаїська) з центром міста (вулиця Університетська).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради.

Протягом декількох днів тролейбус курсуватиме в тестовому режимі, а потім на маршрут пустять 5-6 машин з інтервалом руху 15-20 хвилин.

«Запустити звичайний тролейбус в селище досить складно, тому що для цього потрібно було б прокласти туди контактну мережу. Тому ми вирішили використовувати тролейбуси з автономним ходом. За розрахунками, близько 20 кілометрів вони проходитимуть на акумуляторах», — розповів перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

Всього мерія закупила 50 тролейбусів, здатних частину маршруту проходити за допомогою контактної мережі, а частину — на батареях. Їх довжина становить 12 метрів, місткість — до 100 пасажирів. У тролейбусі передбачені умови для людей з обмеженими можливостями: низька підлога, пандус, система нахилу тролейбуса в правий бік. Також в них є кондиціонери, система опалення, зарядні пристрої під USB-роз’єми та валідатори для оплати «E-ticket».

За словами віце-мера, наступний маршрут буде організовано у П’ятихатки, а після нього — до мікрорайону «Горизонт».

Як повідомляв Харків Times, шлях слідування тролейбусного маршруту №49:

  • в сторону розворотного кола «вул. Університетська»: Жихор (вул. Кутаїська) — Сімферопольське шосе — Мерефянське шосе — пр. Гагаріна — вул. Вернадського — пров. Подільський — вул. Кузнечна — вул. Університетська;
  • в зворотному напрямку: вул. Університетська — вул. Кузнечна — пров. Лопатинський — пров. Соляниківський — пров. Подільський — вул. Вернадського — пр. Гагаріна — Мерефянське шосе — Сімферопольське шосе — Жихор (вул. Кутаїська).