В харківського клубу “Малина” намітилися проблеми з поліцією (фото)

Увечорі 4 грудня до клубу “Малина” по Московському проспекту, 47, завітали співробітники поліції та “обломали” вечірку, яка там була у розпалі, незважаючи на карантин.

Про це Харків Times дізнався з повідомлень у соцмережах.

“Приїхали сірі вовки в масках і потоптали малиновий настрій відвідувачів. Зараз усіх зігнали в кут і будуть виписувати адміністративні штрафи по 170 грн. Плюс дістанеться і власникам закладу, який працював після 22:00″, – написав відвідувач закладу у Telegram-каналі “ТРУХА”.

Прес-служба прокуратури області повідомила, що на підставі ухвали слідчого судді Московського районного суду м. Харкова 4 грудня в приміщенні закладу, в якому підприємець організував роботу клубу, проведено обшук. У ході нього вилучено документи, алкоголь, світлове обладнання, музичне обладнання, комп’ютери та інше. Встановлено, що під час роботи клубу після 22:00 “умисно порушено вимоги, встановлені Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID – 19”. Крім цього, у ході проведення обшуку встановлено факт порушення маскового режиму та виявлено близько 100 відвідувачів, у тому числі малолітніх та неповнолітніх осіб у стані алкогольного сп’яніння.

Харківською місцевою прокуратурою № 4 здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу (порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним хворобам, якщо такі дії завідомо могли спричинити поширення цих захворювань). Власнику клубу повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Щодо шести осіб складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 44-3 КУпАП за перебування в громадських спорудах під час дії карантину без вдягнутої захисної маски.

У кримінальному провадженні проводяться слідчі дії, досудове розслідування здійснює Московский відділ поліції ГУНП у Харківській області.

Чи зацікавив правоохоронців продаж спиртного неповнолітнім – у повідомленні не вказано.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові слідчі відкрили кримінальні провадження за фактом роботи в нічний час розважальних закладів, розташованих по проспекту Тракторобудівників та вулиці Бучми.