Працівник СБУ очолював організовану злочинну групу у Харкові – ДБР

Фото: www.ukrinform.ru

Слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Полтаві повідомили про підозру оперуповноваженому одного із відділів Управління СБУ в Харківській області. За даними слідства, правоохоронець організував злочинне угрупування із чітким розподілом ролей співучасників, яке займалося вимаганням із застосуванням насильства.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДБР.

“У травні 2019 року, знаючи, що у одній із лісосмуг Харкова знаходиться так звана “закладка”, шість членів групи влаштували засідку. Коли ж до вказаного місця підійшов громадянин і забрав речовину, його почали бити. Погрожуючи фізичною розправою та кримінальною відповідальністю, нападники вимагали в чоловіка 100 тис. грн”, – йдеться у повідомленні. Через те, що такої суми потерпілий не мав, наступного дня його відвезли до нотаріуса, де засвідчили фіктивний договір позики на 100 тис. грн.

Діючи за вже відпрацьованою схемою, члени групи вдруге влаштували засідку. У чергової жертви вимагали 3 тис. доларів. Потерпілий сплатив 57 тис. грн.

Таким чином, працівник СБУ підозрюється у вимаганні чужого майна з погрозою насильства над потерпілим, вчиненому повторно за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу). Наразі вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу та відсторонення підозрюваного від займаної посади. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Харківського гарнізону. Оперативний супровід – СБУ та ДВБ Нацполіції.