Місто має намір підтримати підприємців і хворих

Влада Харкова має намір надавати підтримку представникам малого та середнього бізнесу, які постраждають у зв’язку з імовірним локдауном, можливо, навіть у більшому обсязі, ніж це визначено державою.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради із посиланням на першого заступника мера міста Ігоря Терехова.

“Рішення таке, що частково ця підтримка буде надана державою, частково – за рахунок коштів міського бюджету. Будемо його виконувати. І подивимося, які ще пільги зможемо ввести на місцевому рівні, щоб полегшити життя підприємцям під час локдауна, який планується на першу половину січня наступного року”, – сказав Терехов сьогодні, 4 грудня, після всеукраїнського селектора, присвяченого питанням боротьби з COVID-19.

Він також зазначив, що на останній сесії Харківської міськради було прийнято рішення надати одноразову матеріальну підтримку працівникам комунальної сфери, які мають підвищені ризики захворіти на коронавірусну хворобу, якщо це все-таки станеться.

“На минулій сесії міськради ми виділили кошти на матеріальну допомогу тим, хто працює в комунальній сфері, – це лікарі, вчителі, працівники транспортної сфери. Якщо хтось із них захворіє, то отримає від 5 до 10 тис. грн в залежності від ступеня складності перебігу хвороби”, – зазначив Терехов.

Він підтвердив, що у поточному році локдаун в Україні точно не буде введений, а отже, новорічні свята “харків’яни зможуть відсвяткувати, але з певними обмеженнями”.

За словами віце-мера, наразі міська адміністрація “розробляє чіткі запобіжні заходи” та пообіцяв “незабаром повідомити, які свята проводитимемо на рівні міста, коли і головне – яким чином вони проводитимуться”.

Як повідомляв Харків Times, прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що до кінця року уряд не має наміру посилювати карантинні заходи. Якщо ж карантин все-таки буде посилений, держава надасть підтримку людям і бізнесу. Верховна Рада прийняла відповідні законопроекти, розроблені урядом з ініціативи президента.