ХНАТОБ / “СхідOPERA” став переможцем театрального фестивалю

Вистава Харківського національного академічного театру опери та балету ім. Лисенка / “СхідOPERA” “Любов до трьох апельсинів” поділила перше місце у номінації “Кращий музичний спектакль у жанрі опери/оперети/мюзиклу” на Всеукраїнському театральному фестивалі-премії “ГРА” із виставою “La Traviata” Одеського національного академічного театру опери та балету.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі театру.

Заснований Спілкою театральних діячів України щорічний фестиваль-конкурс “ГРА” визначає кращі прем’єрні вистави за підсумками минулого театрального року. Цього року через карантин оцінювання проводилося частково онлайн і організаторам довелося відмовитися від традиційного підсумкового фестивального тижня за участю міжнародного журі.

“З 83 заявлених конкурсантів – професійних театральних колективів – експерти поетапно визначали найкращих. Лауреатами національної театральної премії стали всі вистави, які увійшли до шортліста”, – розповіли у прес-службі.

Вистава “Любов до трьох апельсинів” за оперою Сергія Прокоф’єва поставлена у Харкові вперше за кілька десятиліть, коли цю оперу не ставили на українських сценах.

До складу постановчої групи, яка створювала прем’єру, увійшли: лауреат міжнародних конкурсів, головний диригент “СхідOPERA”, заслужений діяч мистецтв України Дмитро Морозов; лауреат міжнародних та національних конкурсів, головний режисер “СхідOPERA” Армен Калоян; заслужений діяч мистецтв України, головний хормейстер “СхідOPERA” Олексій Чернікін; художник-постановник Алія Байтенова (Київ); балетмейстер-постановник Олена Пуль (Харків).

Як повідомляв Харків Times, у жовтні президент Володимир Зеленський з нагоди дня народження Харківського національного академічного театру опери та балету ім. Лисенка відзначив державними нагородами та званнями шістьох його заслужених представників.