Війна в Україні: дев’ять порушень, бойових втрат не було

За минулу добу, 3 грудня, озброєні формування Російської Федерації та її найманці дев’ять разів порушили домовленості, досягнуті під час засідання Тристоронньої контактної групи 22 липня 2020.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

Так, поблизу Водяного противник зробив обстріл позицій з мінометів 120-го калібру й автоматичного гранатомета. Неподалік від цього ж населеного пункту, використовуючи заборонені міни ПОМ-2, ворог чотири рази провів дистанційне мінування місцевості перед позиціями наших військ.

Також окупанти зробили кілька провокаційних пострілів з ручних протитанкових гранатометів в районі населених пунктів Шуми та Авдіївка, а поблизу Опитного — з підствольного гранатомета.

Бойових втрат і поранень серед українських захисників не було. Вогонь наші воїни не відкривали.

З початку поточної доби, 4 грудня, російсько-окупаційні війська один раз порушили режим тиші. Неподалік від Водяного ворог застосував артилерійські системи 122 калібру та міномети калібром 120 міліметрів.

«Про застосування збройними формуваннями Російської Федерації заборонених зразків важкого озброєння було повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін. Вогневі провокації супротивника не несли загрози нашим захисникам, тому українські підрозділи зброю у відповідь не застосовували», — йдеться в повідомленні.