У Харкові СБУ затримала чиновника-хабарника

Служба безпеки України викрила і затримала одного з керівників Харківської регіональної лабораторії Держслужби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів, який пропонував хабар прокурору.

Про це Харків Times повідомив начальник прес-центру СБУ області Владислав Абдула.

Оперативники спецслужби встановили, що чиновник, який, в свою чергу, підозрюється в отриманні хабара влітку поточного року, намагався підкупити прокурора Харківської місцевої прокуратури. За $ 3 000 чиновник запропонував прокуророві закрити вищезгадане кримінальне провадження.

Співробітники СБУ затримали зловмисника під час передачі прокурору через посередника всієї суми хабара.

Вирішується питання про повідомленні затриманому чиновнику про підозру за ч. 3 ст. 369 КК (надання неправомірної вигоди посадовій особі, яка займає відповідальне становище).

Документування протиправної діяльності здійснювалося спільно зі слідчими ГУ Національної поліції в Харківській області під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.

Як повідомляв Харків Times, сьогодні, 3 грудня, на вулиці Полтавський Шлях правоохоронці затримали чоловіка при спробі дати хабар співробітникові прокуратури.

У липні правоохоронці затримали виконуючого обов’язки керівника Харківської регіональної лабораторії Держслужби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, обвинуваченого у вимаганні грошей з підлеглих.